Wat kunnen ondernemers leren van de Sint Martinus kerk?

Zo statig als de Sint Martinus te Venlo al daar eeuwen lang staat, zo veel aan mogelijkheden biedt ze ook aan de ondernemers uit niet alleen de directe omgeving, maar ook van ver daarbuiten. Als middelpunt van Venlo heeft de kerk altijd al in de belangstelling gestaan van van kooplieden en zij die van de mogelijkheden gebruik maakten van de kerk om er commerciële activiteiten te kunnen ontplooien. Er valt daarom ook veel te leren van de Sint Martinus kerk en kunnen ondernemers daar altijd nog een slaatje uit slaan.

De kerk heeft een brede interactie met de omgeving

Het is heus niet alleen op de zondag dat er drukte te bespeuren is in de kerk en zal er elke dag wel wat te activiteiten te bespeuren zijn. Als monumentaal pand met een rijke en boeiende historie is de kerk namelijk ook een groot toeristische trekpleister en komen er dagelijks wel een groot aantal bezoekers langs om van de fraaie architectuur en overige bezienswaardigheden te bewonderen. Natuurlijk speelt de kerk daar goed op in en worden alle bezoekers begeleidt door speciale kerkwachten die het werk overigens geheel vrijwillig verrichten. Het is daarom ook deze aanpak die ervoor zorgt dat er jaarlijks een groot aantal bezoekers langskomt en dit aantal een stijgende trend vertoont. Voor ondernemers is het belangrijk om hier lering uit te trekken omdat deze geheel onbaatzuchtige aanpak zorgt voor een grote toeloop. Het geheim ligt hem in de geheel ongedwongen sfeer waarin alles plaatsvindt en waarbij bezoekers zeker wel voor een tweede keer langskomen. Ook worden de positieve ervaringen gedeeld met vrienden en familie waardoor er ook steeds nieuwe bezoekers een kijkje komen nemen.

Ook de verschillende diensten dragen bij aan de veelzijdigheid

Natuurlijk biedt de Sint Martinus niet alleen bezienswaardigheden aan, maar kan er van tal van diensten gebruik worden gemaakt. Zo is de ruimte beschikbaar voor het afsluiten van huwelijken en is uiteraard ook het dopen mogelijk. Er wordt voor de aangeboden diensten altijd een bijdrage gevraagd en zijn de bedragen zo laag als mogelijk gehouden. Als ondernemer is dit een belangrijk aspect omdat de kerk hierdoor haar dienstverlening aan de maatschappij verleent tegen tarieven die voor een ieder wel te betalen zijn. Ook zo zullen de producten en diensten welke door ondernemers aangeboden worden moeten voldoen aan deze aanpak om een grote toestroom van klanten te kunnen bewerkstelligen.

De Sint Martinus te Venlo heeft met haar sociale aanpak door de jaren heen bewezen altijd gereed te staan voor elke burger en heeft de kerk op zo een manier ook een lage instapdrempel voor nieuwe bezoekers of personen die van haar diensten gebruik willen maken. Dezelfde aanpak kan ook door ondernemers zoals Loodgieter uit Den Haag worden gebruikt om meer klanten over te halen gebruik te maken van hun diensten en producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *