Je marketing boodschap overbrengen met autobelettering

Anno 2019 rijden er in Nederland ongeveer 8,5 miljoen personenauto’s rond. Dat is bijna de helft van het aantal inwoners van heel Nederland. Dan hebben we de vrachtwagens, trucks en andere soorten voertuigen nog niet erbij geteld. Zoveel potentie om reclame te kunnen maken in feite, maar voor dit artikel wordt er specifiek over auto’s gesproken. Deze vorm van reclame wordt autobelettering genoemd. De eerste vorm van reclame op een verplaatsbaar object.

Is er een verschil tussen autobelettering en auto wrappen?

Autobelettering

Natuurlijk kan er met de techniek van autobelettering eenvoudig beginnen met het plaatsen van de bedrijfsnaam en contactgegevens in unieke vormen van letters die met keurige contouren kunnen worden aangebracht, voor die artistieke look.

Neem als voorbeeld die authentieke Coca-Cola lettertype. Bij autobelettering worden delen van de auto van stickers voorzien bestaande uit een soort krasvrije folie. Hoe meer reclame u wilt plaatsen. Hoe meer u betaalt. Natuurlijk zijn er tal van pakketten waaruit u kan kiezen, maar voor een compact pakket waarvan twee logo’s van uw bedrijf op strategische plekken voor nog geen twee honderd op de portieren worden geplaatst. Voor die hatchback modellen auto’s wordt er ook nog een derde logo op de achterklep geplaatst.

Auto wrappen

Bij auto wrappen of car wrapping doet men die gehele auto van top tot teen in plaats van delen net als bij auto belettering. Perfect voor image branding of als Eye catchers. Een leuk voorbeeld was die authentieke Coca- Cola logo die omringd werd door en groepje witte ijsberen die Coca-Cola uit glazen flessen stonden of zaten te drinken in Antarctica.

Folie kiezen boven spuiten

Die folie, die als basis uit vinyl is opgebouwd, is krasvrij en bestendig tegen het meest strenge klimaatomstandigheden dat ze zo goed als veilig te gebruiken zijn en uw autolak daardoor beschermd blijft. Sommige bedrijven geven zelfs garantie op een levensduur van zeven jaren. Zelfs na het verwijderen van die folie, is er geen spoor te merken. Natuurlijk moet u dat wel door een professioneel bedrijf laten plaatsen indien u die garantie wil. Afhankelijk waar van uw voertuig u wilt laten beletteren en hoeveel u op zak hebt, kunnen eventueel ook aan raambelettering gedaan worden, omdat deze van de binnenkant van de auto doorheen te kijken is net als die glazen ruiten bij de winkel.

Is het van belang autobelettering te doen

Op de vraag als autobelettering van belang is om reclameboodschappen over te brengen? Jazeker. De impact op het koopgedrag van de mensen is sterk afhankelijk van het moment en soms zelfs van de boodschap die zulke auto’s achterlaten bij het langsrijden. Vooral als uw bedrijf ergens afgelegen ligt, kunt u door rond te rijden in uw reclameauto uw bedrijf meer bekendheid laten genieten. De prijs is goed. Het heeft een dusdanige levensduur, dat zelfs als u die auto zou afschrijven, die stickers er nog zo goed als duidelijk leesbaar blijven.

Het is duurzamer dan op het billboard of via de televisie.
Daarnaast kunt u met een goede boodschap opnieuw geschiedenis schrijven. De kracht zit allemaal in de boodschap.

Leave a Reply

Your email address will not be published.