Tips / Ideeen

Op deze page en door middel van zoekmachineoptimalisatie kan je van alles te weten komen over de geweldige kerk in de gemeente Venlo genaamd de Sint Martinus kerk. Dit pracht van een gebouw in de provincie Limburg is zo mooi om te zien, niet alleen van buiten maar ook van binnen is het heel adembenemend.
Hier heb je enkele tips en ideeen van de Sint Martinus kerk.

• Ontstaan
Deze kerk bestaat er al eeuwen. Het heeft een aantal gebeurtenissen meegemaakt,en is ook een aantal keren helemaal gerenoveerd. De eerste keer dat het gebouw af was,was in de jaren 700, de tweede bouw was in de jaren 1400 en de derde bouw was in de jaren 1600. Bij al deze bouw zijn er aanzienlijke veranderingen aangebracht aan de kerk vooral aan de buitenkant en de toren. Het was eerst een houten kerk maar nu bestaat het gebouw uit rode bakstenen.

• Bezichtiging
Als u ooit aanwezig bent in Venlo, en u opzoek bent naar zienswaardige plaatsen om te bezichtigen dan is de Sint Martinus kerk een van deze plaatsen. U kunt dit fraai gebouw bezichtigen op je eentje of met een gids die u alle details kan vertellen van de historie van dit gebouw. U heeft altijd de gelegenheid om een kijkje te nemen, mits er geen kerk dienst is. Het is beter om een tour van deze kerk te nemen met een gids want deze kan deze je meer vertellen over de kunstschatten en brandglas en andere bijzonderheden n de kerk.

• Trouwen
Hier is een leuk idee! U kunt trouwen in deze kerk. Omdat het een adembenemend zicht is maar ook omdat de kerk een symbool mag zijn voor u verbintenis. Een soort gevoel van duurzaamheid, omdat deze kerk na de zovele gebeurtenissen er nogsteeds bestaat. U kunt contact opmaken met de leidinggevenden van de kerk om te zien wat de mogelijkheden zijn om te trouwen. Los daarvan kunt u ook deelmaken van een honderden jaren trouwarchief. De kerk heeft haar trouw archieven van de jaren 1600 nogsteeds.

• Monument
De Sint Martinus kerk behoort tot de rijksmonument van Nederland. Dat wilt zeggen dat dit gebouw Beschermt wordt door Nederland. Zij hebben de plicht om dit gebouw te onderhouden en zo lang mogelijk in stand te houden voor de volgende generaties die nog moeten komen. Dit is nu wat gemakkelijkrr omdat het gebouw uit bakstenen bestaat. Dit zorgt ervoor dat de kerk langer in stand gehouden zal worden.

• Benaming
De kerk is genoemd naar de heer Maartin van Tours die in het jaar 397 is overleden. Hij was een bekende Sint in Parijs die een van de grondleggers was van de katholieke kerk in Parijs. Hij was bekend om de wonderen die hij heeft verricht zoals genezing van lamme. Vandaar ook de naam Sint Martinus.