Tips om je bezoek aan de St. Martinus kerk te herdenken

St. Martinus Kerk

De St. Martinus kerk is een neogotisch kerkgebouw die zich in de Nederland, Maastricht begeeft. Het is één van de vier Rooms-katholieke parochiekerken die in het centrum van Maastricht ligt en gewijd is aan de heilige Martinus van Tours. De voorganger van de huidige kerk was één van de vier middeleeuwse parochiekerken van Maastricht. De muren van de kerk zijn van baksteen en de daken die zij met leien gedekt. De kerktoren rijst op tot 70m en bestaat uit haakse steunberen en ingesnoerde naaldspits. Rondom de kerk zelf zijn er verschillende grafzerken en grafkruisen te vinden, waarvan de meeste van ze wel ouder zijn dan de huidige kerk die nu daar staat aan de Rechtstraat.  

Binnen in de kerk vindt je vele beelden, schilderijen zowel kunstvoorwerpen. Je heb daarbij de ‘Zwarte Christus van Wyck’, een beeld van christus als Salvator Mundi die door Sint-Odilia en Sint-Gillis geflankeerd wordt, een reliëf met de heilige Martinus en de bedelaar die boven bij de hoofdingang hangt en nog meer. Te veel mooie beelden, schilderijen en kunstwerpen te noemen. De St. Martinus kerk is één van de monumenten te bezoeken als je ooit naar Nederland reist.

Het de mooie beelden, schilderijen en kunstwerpen waarmee je je ogen uit kunt kijken is het niet verbazend dat je de tijd die je daar doorbracht hebt weer wilt herdenken. Vindt je dat je je bezoek aan de St. Martinus keker weer wilt herdenken of herleven in je gedachten? Geen probleem.

Hier vindt je een paar tips om je weer terug te brengen naar je bezoekje aan de St. Martinus kerk.

Een manier om je bezoek te herdenken is door middel van foto’s. foto’s houden herinneringen, gevoelens, momenten. Als je naar een foto kijkt weet je meestal wel waar het was. Je begint terug te denken aan de tijden die je doorbracht op de plek in de foto en zo komen er ook weer momenten in je op. Je herinnert je aan de grappen die zijn gemaakt, hoe je je voelde op dat moment en zo verder. Als mensen kunnen we vergetelijk zijn. van alles dat je dagelijks meemaakt is het moeilijk om je alles te herinneren. Foto’s zijn daarbij een manier om aan oude tijden, momenten, emoties en gevoelens vast te houden. Als je foto’s hebt gemaakt tijdens je bezoek naar de St. Martinus kerk, dan kunnen die helpen de herinneringen terug te brengen.

Je zegt dat je bedrijfskleding wilt bedrukken, maar onzeker bent over hoe en waar dat te doen. maak je daarover geen zorgen meer. Als je op zoek bent naar advies over hoe bedrijfskleding te bedrukken kan je dan de website advies voor bedrijfskleding bedrukken bezoeken.

Foto’s is zoals eerder genoemd één van de manieren, maar wat als je geen foto’s hebt? of niet weet waar je de foto’s geplaatst hebt? Er is toch een ander manier om je bezoek aan de St. Martinus kerk te herdenken en dat is door verhalen van de tijden die je in kerk hebt doorbracht.

Leave a Reply

Your email address will not be published.