Wat toeristen moeten weten over de Sint Martinus Venlo

Ben jij op vakantie in Nederland? Zal je aanwezig zijn in de provincie Limburg en kies je ervoor om een bezoekje te brengen aan de Sint Martinus kerk in Venlo? Dan zijn deze zaken hier wat je zeker moet weten van deze kerk.

De sint Martinus kerk is een katholieke kerk in de gemeente Venlo die los van spirituele voeding ook andere diensten verleend naar de gemeente toe. U kunt toets in de kerk nemen met een gids. Deze persoon verteld u over de plaats die deze kerk binnen de gemeente inneemt. U kunt als toerist contact maken met een van deze gidsen en verder afspreken wanneer deze tours gedaan kunnen worden. U bent altijd vrij om dit adembenemende kerk te bezichtigen tenzij er geen heilige mis is.

Verder kunt u uw huwelijk ook officieel maken binnen deze kerk. Er zijn natuurlijk regels en voorwaarden voordat dit kan gebeuren, maar met afstemming van de geestelijke kunnen deze plannen gemaakt worden.

De meeste informatie van de kerk zoals de historie en andere gegevens krijgt u van de gids maar als toerist kan ik u zeggen dat u zeker miet weten: dat de vele foto’s die u vind op het internet niet de omvang van de sint Martinus naar voren brengen. Deze kerk is tot 3 keer toe gebouwd, het bestond eerst uit hout (in de jaren 700) en nu bestaat het gebouw uit rode bakstenen. Het is een heel groot gebouw die een aantal personen kan accomoderen, rond de 600 personen. Dat is heel groot.

Los van de vele bouw werkzaamheden aan deze kerk zijn er ook restauraties plaats gevonden. Een belangrijk voorbeeld hiervan is tijdens de wereld oorlog, was een deel van de kerk in gestort (de toren) na renovatie hiervan heeft de kerk zijn belangrijke ui-vormige toren gehad.

Het is natuurlijk belangrijk om door gegeven van waar de naam komt van deze kerk. In de jaren 300 was er een belangrijke heer genaamd Maartin Van Tours die een van de belangrijke grondleggers was van de katholieke vertakking van het christendom in Frankrijk. Hij werd een sint genoemd omdat hij bekend was om de wonderen die hij heeft gedaan. Zoals een knecht weer tot leven te hebben gebracht en een melaatse met een kus op de wang te hebben genezen.Hij was bekend om al deze zaken vandaar de naam Sint Martinus, hij heeft ook een bijzondere dag die valt op 11 November.

Al deze zaken zullen u als toerist zeker moeten overhalen om een kijkje te nemen binnen deze kerk, er zijn een heleboel kunstschatten zoals schilderijen , fraaie brandglas en ook de barokke preekstoel van de geestelijke die ouder is dan onze eigen grootouders, nou is dat niet fascinerend?

Leave a Reply

Your email address will not be published.