Voordelen die ondernemers kunnen hebben aan de Sint Martinus Venlo

De Sint Martinus trekt altijd veel bekijks, vooral van de vele toeristen die jaarlijks Venlo komen bezoeken. Zo een toerist zal altijd wel de nodige uitgaves doen en kunnen de lokale ondernemers daar natuurlijk de nodige profijt uit trekken. Het is wel de vraag hoe dat nou precies klaar te spelen is omdat een ieder, dus ook de toerist, kritisch omgaat met zijn of haar geld. een goede strategie mag niet ontbreken om het onderste uit de kan te halen en dien jij als ondernemer op de hoogte te zijn van alle voordelen die je kunt hebben aan de Sint Martinus.

Maak gebruik van de boeiende historie van de kerk
De prachtige vormgeving van de Sint Martinus is het eerste wat de meeste bezoekers zal opvallen, maar is de rijke en boeiende historie achter al dat mooi minstens even belangrijk. In dit kader kunnen ondernemers zoals uitbaters van hotels of appartementen in hun reclamebrochures ook wat meer ingaan op de bijzondere gebeurtenissen rond de kerk welke zich in het verleden hebben afgespeeld. Met een goed in elkaar gezette tekst zal de belangstelling van de lezer zeker worden gewekt en wordt de kans veel groter dat een weekendje in Venlo zal worden doorgebracht.
Het zou wel gek lopen om niet gelijk de vele bezienswaardigheden in en rond de kerk aan te halen. Wat foto’s van deze op de informatiebrochure en ook op een eventueel aanwezige website zullen het geheel compleet maken.

Ook voor de dagjesmensen zijn er mogelijkheden

Naast de personen die een nachtje door zullen brengen in Venlo om de Sint Martinus te bezichtigen, zullen er ook genoeg “dagjesmensen” zijn die alle bezienswaardigheden in en rond de stad willen bezichtigen. Populair zijn de fietstochten die er worden aangeboden en waarbij de Sint Martinus zeker ook wordt aangedaan. Verhuurbedrijven kunnen er een aardig graantje van meepikken door fietsen aan te bieden met een bijhorende routekaart waarbij de kerk ook aangedaan zal worden.
De Sint Martinus staat ook centraal bij het jaarlijkse Sint Maartensvuur dat ontstoken wordt en waarbij de optocht altijd de kerk als startpunt heeft. Dit evenement mag ook door een ieder worden bijgewoond en horen toeristen daar zeker ook bij.

Een leuke souvenir hoort er ook bij
Naast ondernemers die actief zijn in de horeca, waaronder ook zij die zorgen voor de nodige accommodatie, is de Sint Martinus ook interessant voor bedrijven die allerlei souvenirs vervaardigen. Zo een miniatuurkerkje staat altijd prachtig in de woonkamer of gewoon op het bureau en zullen er genoeg andere opties zijn voor het vervaardigen van souvenirs. Ook een mooie aansichtkaart mag niet ontbreken op de lijst van mogelijkheden welke door lokale ondernemers aangegrepen kunnen worden.

De Sint Martinus biedt dus genoeg mogelijkheden aan ondernemers om met de juiste strategie ervoor te zorgen voor extra mogelijkheden om er een (financieёl) voordeel uit te halen. De voornaamste bron van inkomsten zal moeten komen uit de vele toeristen die de kerk komen bezoeken. Ook andere bezienswaardigheden die te vinden zijn in de stad kunnen worden meegenomen en kan het geheel dus tot een aantrekkelijk pakket worden aangeboden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.